Kirsti Häkkilästä tuli kirjailija etuajassa

2.10.2014 06:01 Minna Siilasvuo

Pellon kirjasto on Kirsti Häkkilälle tuttu paikka. Kuva Kirsti Häkkilä


PELLO – Pellolaislähtöisestä Kirsti Häkkilästä (o.s. Bergman) piti alun perin tulla jotain ihan toista kuin graafikko, kuvataiteilija, kirjailija tai muuta yhtä arkista. Uratähtäin oli avaruudessa saakka.
– Halusin pienenä astronautiksi. Haave kuitenkin romuttui, kun yläasteella matematiikanopettajani sanoi, että astronautin pitäisi osata vähän matematiikkaakin, Kirsti kertoo.
Pieni takaisku urasuunnitelmissa ei lannistanut Kirstiä, vaan hän keskittyi siihen, mitä osasi paremmin kuin matematiikkaa. Esimerkiksi piirtämiseen ja kirjoittamiseen. Suunnitelma B oli tulla jossain vaiheeksi kirjailijaksi, mutta varasuunnitelman toteutumisvauhti yllätti Kirstin itsensäkin.
– Aloin kirjoittaa ihan omaksi huvikseni joskus vuonna 2006 kun olin muuttanut Pellosta Turkuun. Etäisyys kotiseutuun toi kuulemani tarinat mieleen ja vaikuttihan siinä tietysti myös se valtava ero pellolaisten ja turkulaisten välillä. Suurin osa tekstistä syntyi ensimmäisenä kesänä, kun minulla ei ollut ensimmäisessä työpaikassani vielä kesälomaa, mutta remontin takia ei oikein työtäkään.

Lue koko juttu...

Jaa uutinen:  

Tele-Kalusteen raikas ilme ilahduttaa

2.10.2014 06:00 Karolina Ajanki

Hyväntuulinen Marko Vanhapiha palveli asiakkaita Ylitornion Stemman
avajaisviikonloppuna 26.–27.9.

YLITORNIO – Marko Vanhapiha tulee vastaan huonekaluliikkeessä hymyillen. Rento olemus viestii myönteisestä muutoksesta.
– Tele-Kalusteelle tulee Stemma-ketjun edustus. Se tarkoittaa selkeyttävää muutosta. Alku on sujunut ihan mukavasti, mutta aina on parantamisen varaa.
Uudistunut huonekaluliike on kerännyt hyvää palautetta asiakkailta.

Lue koko juttu torstain Tornionlaaksosta sivulta 2.

Jaa uutinen:  

Pellon koulukeskus sai vieraita Mozartin syntymäkaupungista

2.10.2014 06:00 Heidi Rannisto-Jolma

 

Andreas Koch ja Madeleine Koch iloitsivat lämpimästä vastaanotosta koulun auditoriossa. He eivät muuten ole aviopari, vaikka sukunimi siihen viittaakin. Koch on yleinen sukunimi saksankielisessä maailmassa, vähän niin kuin Saukkoriipi Pellossa.

PELLO – Maanantaipäivä toi Pellon koulukeskukselle iloisen ja energisen opiskelijajoukon tutustumaan kuntaan ja Pellon koulumaailmaan. Vieraat olivat Salzburgin yliopiston maantieteen laitokselta ja heitä vastaanottamassa koulun auditoriossa olivat rehtori Tarja Konola-Jokinen ja yritysneuvoja Tuomas Mathlein.
Opettajilla, Salzburgin yliopiston professorilla tohtori Andreas Kochilla ja opettaja, dosentti Madeleine Kochilla, oli mukanaan 26 opiskelijaa, joiden pääaineena on sosiaalinen maantieto.

Lue juttu kokonaisuudessaan Meän Tornionlaakson sivulta 8.

Jaa uutinen:  

Lentävätkö matkailijat muuttolintujen mukana luontoon?

2.10.2014 06:00 Minna Siilasvuo


TORNIONLAAKSO – Outokaira tuottamhan ry:n Muuttolintujen mukana luontoon -hanke on järjesti viime viikolla luontomatkailusta ja erityisesti linnuista kiinnostuneille toimijoille linturetken sekä Ylitorniolla että Pellossa. Asiantuntevana oppaana toimi Tornionlaakson tunnettu lintumies, Jorma V. A. Halonen.
Vuoden loppuun kestävän hankkeen tavoitteena on kehittää lintu- ja luontomatkailua Tornionlaaksossa.
– Katsomme mallia Unkarista, jossa lintu- ja luontomatkailu on pitemmällä kuin meillä. Hankkeessa kootaan myös verkkoon luontomatkailukohteita ja -reittejä sekä tietoja lintutorneista, laavuista ja muista luontomatkailuun liittyvistä rakennelmista, hankevetäjä Päivi Kuvaja kertoi.

Lue koko juttu torstain lehdestä sivulta 9.

Jaa uutinen:  

 
Viimeisimmät paikallisuutiset
Hae uutisista ja sivustolta
Ilmoitukset
tornedal
 
Meän Tornionlaakso
Alkkulanraitti 48
95600 Ylitornio
Puh: 020 743 3210, Fax: 020 743 3218
ylitornio(@)tornionlaakso.net
Asiakaspalvelu:
Tilaukset
Osoitteenmuutos
Palaute
Uutiskirje
Verkkokauppa
Tavathan
Facebookissa:
Grafu Oy


Alkkulanraitti 48
95600 Ylitornio
Puh: 020 743 3210, Fax: 020 743 3218
ylitornio(@)tornionlaakso.net