Inga-Liisa Rundgrenin työ ja vapaa-aika ovat suloisesti solmussa

20.11.2014 06:00 Minna Siilasvuo


PELLO – ”Yrittäjyys on parhaimmillaan, kun ei oikein erota milloin on työssä ja milloin vapaalla. Silloin on mukavasti asioiden ytimessä. Vapaa-ajalla on aikaa kehitellä uusia ideoita”, Inga-Liisa Rundgren pohdiskelee.
Inga-Liisasta tuli Marimekko-yrittäjä kuusi vuotta sitten, mutta ajatus oman yrityksen perustamisesta vaati vuosia kypsyäkseen poimittavaksi.
– Olin tehnyt vuosien ajan projektihommia kunnalle ja erilaisille yrityksille. Olin nauttinut siitä aivan valtavasti, sillä olin saanut lukemattomia kertoja aloittaa uuden urakan aivan puhtaalta pöydältä, suunnitella ja toteuttaa kaiken alusta saakka.
Vaikka Inga-Liisa rakasti työtään, hän mietti monta vuotta, miten voisi harjoittaa samantyyppistä toimintaa pitkäkestoisesti. Yrittäjänä tietysti, mutta miten, missä ja milloin? Lopulliseen ratkaisuun vaikutti muun muassa se, että perhe tuli siihen pisteeseen, että kotona ei tarvittu koko ajan aikuisen läsnäoloa.
– Ajatukseni valmistui, kun olimme Äkäslompolossa tankilla. Mie näin auton ikkunasta, että Jounin Kaupan vanhalla puolella tarjottiin liiketilaa vuokralle.
– Kun mieheni Tapio nousi autosta tankatakseen, sanoin hänelle, että mie muuten vuokraan tuosta liiketilan. Tapio kysyi, mitä aion myydä siinä ja mie vastasin, että Marimekkoa. Tapion mielestä se oli hyvä idea.

Lue koko juttu...

Jaa uutinen:  

”Ilman koulua ei olisi kavereita” Peruskoululaiset saavat leikkiä tarpeekseen

20.11.2014 06:00 Karolina Ajanki


TORNIONLAAKSO – Lapsen oikeuksien päivän kunniaksi annamme äänen lapsille. Köyhimmissä maissa useimmatkaan lapsen oikeudet eivät toteudu, mutta kotimaassakin on yhä aukkoja. Tornionlaaksolaiset lapset kertovat, mitä oikeudet tarkoittavat heidän elämässään.Tämän vuoden teemana on lapsen oikeus leikkiin.

Lue lisää sivulta 2.

Jaa uutinen:  

Anna Sirolan kirja julkistettiin Ylitorniolla

20.11.2014 06:00 Minna Siilasvuo


YLITORNIO – Viime torstaina Ylitornion kunnan auditoriossa vietettiin pienimuotoista juhlahetkeä, kun Anna Sirolan kirja Kerro kuolosta patsas vakaa esiteltiin ylitorniolaisille.
Kun Anna Sirola jäi pitkän työuran jälkeen eläkkeelle opettajan virastaan, hän ei ollut vielä valmis lepäämään laakereillaan. Mitä siis voisi tehdä? Pohdinta tuotti ajatuksen, että hän voisi aloittaa uudelleen nuorena hylkäämänsä tutkijan uran. Entä mitä Ylitorniolla voi tutkia?
– Arkistot ovat Helsingissä tai Tampereella tai jossakin, mutta netti on olemassa ja sieltä löytyy vaikka mitä – myös ihan oikeata asiaa. Se asia, joka minua oli jäänyt mietityttämään, olivat valkoisten sankarihaudat, Anna Sirola kertoi.

Lue lisää sivulta 6.

Jaa uutinen:  

Potman kennoytimiset kerroslevyt laivoilla, lautoilla ja raiteilla

20.11.2014 06:00


PELLO – Pellolainen Potma Oy on valmistanut paperisia kennoja jo vuodesta 1973.
Yhtiön uusi tuleminen alkoi vuonna 2005, kun tuoteperhe meni uusiin puihin, kertoo 2003 vuoden alusta yhtiön vetovastuun ottanut Reijo Lassila. Toiminnan ydin oli ja on edelleen osaaminen.
 – Kehitys vei eteenpäin ja tuoteperhe syntyi keveisiin, itsekantaviin, jäykkiin alumiinisiin kennorakenteisiin – kerroslevyihin.
Varsinaisille kennoytimille oli vaikea löytää asiakaskuntaa, joka olisi pystynyt hyödyntämään rakenteen.
– Piti tarkastella mahdolliset asiakkaat uudelleen. Niinpä ajatus kennoytimisestä kerroslevystä ja sen markkinoista lähinnä laivanrakennusalalla näki päivänvalon.

Lue koko juttu Meän Tornionlaaksosta.

Jaa uutinen:  

Aimo Ainonen ylitorniolainen vuoden yrittäjä

13.11.2014 06:00 Karolina Ajanki


YLITORNIO – Aimo Ainosen TV & Data Tolpinmäen Rinnetiellä on tuttu paikka kaikille, jotka hakevat korjausapua ATK-laitteilleen Ylitornion seudulta. Kuten vakuutusmyyjälle, jonka työkone pettää. Aimo ojentaa tilalle toimivan näppäimmistön. PC:n näytössä lukee ”driver is ready to use” eli tietokoneen ajuri toimii jälleen.
Vuoden yrittäjäpalkinnon saaja toteaa, että palkinto tuli täytenä yllätyksenä. Alkuhämmennyksen jälkeen Ylitornion Yrittäjien valinta tuntuu sydäntä lämmittävältä.
– Kyllä tämä on otettava vastaan tunnustuksena.
– Luottamus täytyy ansaita ja olla sen arvoinen.
Tänä vuonna yrittäjien teemana oli yksinyrittäjyys.

Lue koko juttu...

Jaa uutinen:  

 
Viimeisimmät paikallisuutiset
Hae uutisista ja sivustolta
Ilmoitukset
tornedal
 
Meän Tornionlaakso
Alkkulanraitti 48
95600 Ylitornio
Puh: 020 743 3210, Fax: 020 743 3218
ylitornio(@)tornionlaakso.net
Asiakaspalvelu:
Tilaukset
Osoitteenmuutos
Palaute
Uutiskirje
Verkkokauppa
Tavathan
Facebookissa:
Grafu Oy


Alkkulanraitti 48
95600 Ylitornio
Puh: 020 743 3210, Fax: 020 743 3218
ylitornio(@)tornionlaakso.net