Hilkka Raappana ahkeroi 41 vuotta kunnan palveluksessa

18.9.2014 06:01 Minna SiilasvuoPELLO – Paljasjalkaisen pellolaistytön, sillankorvassa kasvaneen Hilkka Raappanan (o.s. Alasaukko-oja), kotona oli ajan tavan mukaan pari, parhaimmillaan kolme lehmää, joita äiti hoiti. Isä kävi muualla töissä.
– Isä mittasi puita metsissä, äiti hoiti lapsia kotona. Mie olin ainoa tytär, mutta minulla oli neljä veljeä. Taisin tosin olla aika kälmi lapsena...
Pikku Hilkka saattoi olla joskus pahankurinen, mutta ei pahantahtoinen. Paremminkin ajattelematon.
– Meillä kävi kylässä eräs tuttu mies, ja hänen lähdettyään rupesin pelleilemään ja matkimaan häntä veljilleni. En arvannut, että isä kuulisi, mutta hän astui yllättäen huoneeseen ja sanoi: ”Siekös se tässä pahin oletkin? Mie kun olen luullut, että pojat vain tekevät kolttosia.”
Isä selitti lapsilleen, ettei ketään saa matkia eikä ilkkua. Puhevika tai muu vamma ei saa koskaan olla aiheena pienimmällekään kiusanteolle. Isän sanat ovat vielä vuosikymmenien jälkeenkin kirkkaana Hilkan mielessä.
– Otin kyllä opikseni. Vieläkin nolottaa kun muistelen sitä tapausta.

Lue koko juttu...

Jaa uutinen:  

Väinö Katajaa uudelleenpainettuna

18.9.2014 06:00 Pia Loman

Tuomo Korteniemi ja Vilppu Lakkapää tuoreet niteet käsissään. 

NIURO – Silloin kun on tarkoitus, asiat etenevät nopeassa tahdissa. Kuten uusi painos kauan kadoksissa olleesta esikoisteoksesta. 
Tämän vuoden heinäkuun viidentenä pidettiin Väinö Katajan kuoleman 100-vuotisjuhla. Puhujana ollut Tapio Aho kertoi löytäneensä isältään perimästään kirjastosta Väinö Katajan ensimmäisen teoksen, Nälkätalvena – Katovuoden kuvaus.

Lue koko juttu torstain lehdestä sivulta 2.

Jaa uutinen:  

Mopo karkaa käsistä Ylitorniolla

18.9.2014 06:00 Timo Kunnari

Kuvan mopopojat kertoivat ajokkiensa ja ajovarusteiden olevan kunnossa!

YLITORNIO – Ylitornion poliisi on ilmaissut vakavan huolensa mopoilukulttuurin villiintymisestä pitäjässä, eikä tämän vuoksi ole vältytty myöskään onnettomuuksilta. Jari Väänänen, joka on seurannut läheltä nuorten liikennekäyttäytymistä jo vuosien ajan, kertoi vastikään tapahtuneen onnettomuuden olleen vain ajan kysymys.
Paikoitellen meno on ollut kuin villissä lännessä. Kukapa nuorista uskoisi, että itselle mitään sattuu. Onneksi peruuttamatonta ei sattunut. Jotain on vielä opittavissa, mutta asenteiden on muututtava nopeasti.

Lue koko juttu torstain lehdestä sivulta 13.

Jaa uutinen:  

Ryskäystä Jarhoisissa

17.9.2014 11:05 Kari Kaulanen

Jarhoisissa puitiin ohraa vanhaan malliin maamoottorin pyörittämällä ryskillä. Lisää asiasta Meän Tornionlaaksossa 18.9. sivulla 9.

Jaa uutinen:  

 
Viimeisimmät paikallisuutiset
Hae uutisista ja sivustolta
Ilmoitukset
tornedal
 
Meän Tornionlaakso
Alkkulanraitti 48
95600 Ylitornio
Puh: 020 743 3210, Fax: 020 743 3218
ylitornio(@)tornionlaakso.net
Asiakaspalvelu:
Tilaukset
Osoitteenmuutos
Palaute
Uutiskirje
Verkkokauppa
Tavathan
Facebookissa:
Grafu Oy


Alkkulanraitti 48
95600 Ylitornio
Puh: 020 743 3210, Fax: 020 743 3218
ylitornio(@)tornionlaakso.net