Petri Uusitalon ala on asiakaspalvelu

1.12.2016 06:01 Minna Siilasvuo

Pellon Yrittäjät ry:n yrittäjäpalkinnon saanut Petri Uusitalo teki rakkaasta harrastuksesta itselleen ammatin.

NAAMIJOKI – ”En mie osannu ees kuvitella tämmöistä”, Pellon Vuoden 2016 yrittäjäpalkinnon saanut Tilausliikenne Petri Uusitalon yrittäjä Petri Uusitalo toteaa saamastaan tunnustuksesta.

Ei kai se ole sinänsä mikään ihme, sillä yrittäjän mielikuvitus on yleensä valjastettu ihan toisenlaisiin toimiin. Oli yritys suuri tai pieni, palvelu- tai tuotantoalalla toimiva, kotimaan tai ulkomaan markkinoihin keskittyvä, sitä pitää kehittää. Muuten ei kunnian kukko laula.

Tilausliikenne on aika suppea kuvaus Petri Uusitalon liiketoiminnasta. Totta kyllä, yritystoimintaan kuuluu liikennöinti kahdella taksilla, joista toinen on hyvin varusteltu invataksi. Molemmissa autoissa on paarivarustus.

– Aloitin taksihomman vuonna 1995, kun Naamijoella lopetti taksiautoilija. Hain lupaa ja sain sen. Siinä vaiheessa Jarhoisten koulu oli vielä toiminnassa ja koulukyytejä riitti. Kun Jarhoisten koulu suljettiin, koulu jatkui vielä Lempeässä. Nykyään ajetaan Pellossa.

Kauppaa ja kuljetusta

Ennen taksiautoilijaksi ryhtymistään Petri jatkoi perheen ainoana poikana isänsä aloittamaa kuorma-autoilijan työtä. Lukiokin jäi yrittäjänalulla kesken.

Yrittäjyys oli tuttua muutenkin kuin isän kuorma-autosta: Petrin äiti Eila jatkoi vanhempiensa Maija ja Ilmari Långin jo 1930-luvulla aloittamaa kaupanpitoa kotitalossaan Naamisuvannon rannalla.

– Äiti piti kauppaa vielä 1970-luvun lopulle saakka.

Maijan ja Ilmarin kauppa oli todellinen vanhan ajan sekatavarakauppa, jossa myytiin elintarvikkeiden lisäksi kaikkea muutakin tarpeellista lamppuöljystä hevosiin ja traktoreihin. Sodan aikana rakennus poltettiin, mutta sen paikalle rakennettiin uusi asuintalo, johon tulivat kaupan lisäksi myös posti ja puhelinkeskus.

Lue koko juttu...

Jaa uutinen:  

Suomalaisen musiikin ilta enteilee itsenäisyyspäivää

1.12.2016 06:00 Minna Siilasvuo

”Kun lauletaan niin huolet haihtuu”, Noemin lauluoppilaat vakuuttivat.

PELLO – Lapin musiikkiopiston Pellon toimipiste ja Meän Opisto jatkavat yhteistyötään tuttuun tapaan. Viime maanantaina järjestetty Suomalaisen musiikin ilta kokosi yhteen hyvän valikoiman eri-ikäisiä soittajia ja laulajia – ja tietysti edustavan otoksen suomalaista musiikkia.

Konsertin aloitti pieni pianisti Emmi Pantsar, joka sai H. Wessmanin Sammakon hyppimään iloisesti. Emmin jälkeen Siiri Pelkonen vei kuulijat aivan toisenlaisiin tunnelmiin O. Merikannon Tuutulaululla. Kun Siiri sai kaverikseen isosisko Matleena Pelkosen, pääsi yleisö innostumaan mukaan L. Mikkulaisen Sanattomaan rallatukseen. Lopuksi Valtteri Lahti soitti tutun Kalevala-sävelmän Vaka vanha Väinämöinen.


Koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 7. Maksullinen näköislehti täällä.

Jaa uutinen:  

Joulu avattiin valkoisessa maisemassa

1.12.2016 06:00 Kaisu Määttä

Tonttujen jumppa pisti lapsetkin jumppaamaan.

YLITORNIO – Vuosi sitten Ylitornion joulunavaustapahtuma vietiin läpi vesisateessa ja märässä loskamaassa. Nyt oli maa valkoinen ja sopivasti pakkastakin, niin että joulutunnelmaan päästiin siltäkin osin mukavasti.

Tapahtumapaikka oli vaihtunut torilta Helenan Kievarin eteen Lakkapään tontille. Väkeäkin tuntui olevan paikalla runsaasti, mutta ehkä sitä kuitenkin oli vähemmän kuin vuosi sitten, jolloin iso torialue oli täynnä.

Koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 8. Maksullinen näköislehti täällä.

Jaa uutinen:  

Palkintosadetta Pellon yrittäjäjuhlassa

1.12.2016 06:00 Kari Kaulanen

Kunnanjohtaja Sami Baas onnitteli  Taina ja Petri Uusitaloa Vuoden yrittäjä -palkinnon johdosta.

PELLO – Pellon yrittäjät osaavat järjestää yrittäjäjuhlan. Se tuli jälleen kerran todistetuksi viime lauantaina, kun Granniin kokoontui lähemmäs 150 henkeä. Pellon Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Päivi Heikkala iloitsi erityisesti siitä, että yrittäjäjuhlassa oli runsaasti nuoria osanottajia.

Omasta nelivuotistaipaleestaan yrittäjänä hän nosti ykkösasiaksi sen, että on voinut työllistää ihmisiä.

– Yrittäminen ei ole vain työtä. Se on aktiivista, uuden huomisen luomista ja tulevaisuuden ottamista omiin käsiin, luottamista omiin taitoihin ja lujaa tahtoa omien ideoiden toteuttamiseen, Heikkala kuvaili osuvasti.

Koko juttu Meän Tornionlaakson sivuilta 10-11. Maksullinen näköislehti täällä.

Jaa uutinen:  

Ylitorniolla pistettiin jäällä koreasti

1.12.2016 06:00 Timo Kunnari

Isossa ringissä oli mukavaa.

YLITORNIO – Jo perinteeksi muodostunut Ice Skating Tour saapui jälleen Ylitorniolle yhtenä noin 70 paikkakunnasta maassamme ja toi liikunnan hauskuutta ja iloa niin pienille kuin suurillekin liikkujille. Ice Skating Tour on Suomen suurin liikunnan riemua tarjoava kiertue.

Ice Skating Tour järjestää vuosittain reilut 60 luistelutapahtumaa ympäri Suomen. Konseptiin kuuluvat koululaisluistelut sekä koko perheen luisteluillat, vaikka Ylitorniollakin sähäkimmät irrottelut nähtiin päivällä, kun koululaiset eskareista aina yläkoululaisiin valtasivat Ainiovaaran jäähallin monen tunnin ajaksi.

Koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 16. Maksullinen näköislehti täällä.

Jaa uutinen:  

 
Viimeisimmät paikallisuutiset
Hae uutisista ja sivustolta
 
Meän Tornionlaakso
Alkkulanraitti 48
95600 Ylitornio
Puh: 020 743 3210
ylitornio(@)tornionlaakso.net
Asiakaspalvelu:
Tilaukset
Osoitteenmuutos
Palaute
Uutiskirje
Yhteystiedot
Tavathan
Facebookissa:
Grafu Oy


Alkkulanraitti 48
95600 Ylitornio
Puh: 020 743 3210
ylitornio(@)tornionlaakso.net