Sari Takala erikoistuu syöpälääkäriksi

27.7.2017 06:01 Kaisu Määttä

YLITORNIO – Ylitorniolaisten Saima ja Esa Takalan nuorin tytär, Sari, istuu kotinsa terassilla ja nauttii helteisestä kesäpäivästä. Vielä pari päivää kotimaisemissa, sitten suunta kohti Oulua Harri-veljeä ja Heidi-siskoa tapaamaan. Sitten loma onkin ohitse ja työ Helsingissä HYKS:in syöpäkeskuksessa odottaa.

Sari kirjoitti ylioppilaaksi Ylitornion Yhteiskoulun lukiosta vuonna 2005. Lukion jälkeen hän pyrki Oulun lääketieteelliseen, josta valmistui 2012.

– Lääkärin ammatti ei ollut mulle mikään lapsuushaave eikä valinta ollut vielä lukiossakaan selvä. Kuitenkin olin valinnut lukiossa aineiksi pitkän matikan, fysiikan ja kemian, koska yleensä tieteellinen ala kiinnosti. Lukion kolmannella päätin, että haen lääkikseen, Sari kertoo.

Lue koko juttu...

Jaa uutinen:  

Hattujuhlassa ei hatuta

27.7.2017 06:00 Minna Siilasvuo

AAVASAKSA – Sunnuntaina muisteltiin Annikki Kariniemeä perinteisessä Hattujuhlassa. Annikki oli sekä juhlien että hattujen harras ihailija, joten parempaa muistamistapaa on vaikea keksiä.

Marja Tuominen kertoi tervetuliaissanoissaan Yrjö Kokon olleen Annikin idoli.

– Jos Yrjö Kokko pelasti laulujoutsenen, Annikki yritti pelastaa ilveksen. Hän kirjoitti siitä kirjankin, Tupsukorvan. Annikki piti myös kovasti koirista.

Seuraavaksi päästettiin ääneen monitaitoinen musikantti Matti Korva, joka sai yleisön laulamaan ”on meillä hauska täti, tuo täti Annikki. Kun hän menee torille on näky seuraava: kas näin heiluu hattu ja hattu heiluu näin, kas näin heiluu hattu ja hattu heiluu näin!

Rehvakkaasta menosta siirryttiin täysin toisenlaisiin tunnelmiin, kun haitari vaihtui Lovikan Pekan tekemään kanteleeseen ja ”Täti Annikki” Annikki Kariniemen lempikappaleeseen Sua lähde kaunis katselen.

Koko juttu Meän Tornionlaakson sivuilla 2–3.

 

 

 

 

Jaa uutinen:  

Jousiampujat kilpasilla Pellossa

27.7.2017 06:00 Kari Kaulanen

PELLO – Jänteen räpsähdys, nuolen suhahdus ja napsahdus tauluun. Nämä äänet toistuivat viime launtaina Pellon urheilukentällä tuhansia kertoja, kun käynnissä oli Pello 150 -jousiammuntakilpailu.

Kilpailun järjestäjä oli paikallinen Länsirajan Jousiampujat, joka sai arvokasta apua Lapin Jouselta, Tornion Jousiampujilta ja Oulun Jousimiehiltä.

Kilpailijoita oli kaikkiaan 25. Mainittujen seurojen lisäksi heitä oli tullut Oulaisten Sulasta, Inarin Jousista ja Tampereen Jousiampujista.

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 6.

 

Jaa uutinen:  

Kattilakoskella leppoisat tukkilaiskisat

27.7.2017 06:00 Kari Kaulanen

KATTILAKOSKI – Korkealla oleva vesi antoi oman lisämausteensa kaksipäiväisiin tukkilaisten Suomen mestaruuskilpailuihin, jotka järjestettiin viime viikonloppuna.

Lauantaina sää oli vielä viileähkö, mutta poutainen. Niinpä väkeä kertyi mukavasti koskenpartaalle seuraamaan hurjapäisten tukkilaisten kisailua.

Ennen kuin miehet laskettiin koskeen, Pellon kunnanhallituksen puheenjohtaja Kaisu Laitamaa ja Övertorneån kunnanneuvos Tomas Mörtberg toivat tilaisuuteen kuntiensa tervehdykset.

Kun vielä päätuomari Esa Hellsteniä oli haastateltu, kilpailijat esitelty ja tukit arvottu, oli aika käydä tosi toimeen.

 Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivuilta 8–9.

Jaa uutinen:  

Aavasaksan Laulujuhlassa soi tornionlaaksolainen musiikki

27.7.2017 06:00 Minna Siilasvuo

AAVASAKSA – Ensi sunnuntaina 30.7. kello 14 Aavasaksan Kruununäyttämöllä vietetään Laulujuhlaa. Mukana ovat Aavasaksan Eläkeläisten kuoro, Alpoksen Iloiset Ilvekset ja Nuuskakairan Väärtit ohjaajiensa Anneli ja Esko Kätkän, Markus Kankaan ja Tapani Tihisen johdolla.

– Kun kaikki ryhmät toivoit lähes yhtä aikaa Lasse Haajasen lauluja, mie kekkasin, että emmä met sekuvain harjottele, piethään konsertti, Anneli Kätkä kertoo.

No, tuumasta toiseen: Anneli esitti idean kulttuurisihteeri Maarit Honkaniemelle ja tämä innostui heti. Maarit ehdotti konsertin pitopaikaksi Aavasaksan Kruununnäyttämöä ja sehän passasi. Onhan nyt sentään kesä!

– Met laajennethiin ohjelmaa tornionlaaksolaissiin lauhluin. Haajasen lisäksi otethiin mukhaan muun muassa Olavi Tissarin, Lauri Pyynyn ja Ahti Similän kappalheita. Alku- ja loppulaulu ovat yhteislauluja. Niitten sanat on pääsylipuissa, joita Maarit myy paikan päälä.

Säestyksistä ja tanssimusiikista huolehtivat Esko Kätkä, Tapani Tihinen, Markus Kangas, Tuomas Lampela, Kimmo Hautajärvi ja Esko Hietala. Solisteina esiintyvät Tuovi Tihinen, Maarit Barsk, Anneli Kätkä, Sami Pilvilä, Kari Haajanen, Veikko Rautio ja Jukka Pirttimaa. Tilaisuuden juontaa Eugen Parviainen.

Jotta mahdollisimman monella olisi tilaisuus tulla kuuntelemaan, laulamaan ja pistämään lopuksi jalalla koreasti, Laulujuhlaan on järjestetty ilmainen linja-autokuljetus. Kyyti lähtee kunnantoimistolta kello 13.30 ja palaa takaisin ohjelman päätyttyä. 

Jaa uutinen:  

Tomi Enbuskan Lapin mies -supershow Pyrevä-Puistossa

27.7.2017 06:00 Kari Kaulanen

PELLO – Tomi Enbuskan Lapin mies -kiertue rantautuu Pelloon toisen kerran lyhyen ajan sisällä. Tällä kertaa paikkana on Pyrevä-puisto.

Edellisellä kerralla Tomi Enbuskan nimellä markkinoitu ohjelma veti koulukeskuksen auditorion täyteen. Tosin hän ei itse ehtinyt lavalle asti, vaan estradin valtasi kiertueella juontajana toimiva Vilho Reiänperä, joka tosin väittää olevansa aito Lapin mies hänkin.

Kaiken kaikkiaan Enbuskan ja Reiänperän välinen työnjako hieman hämmentää. Ensinmainittu myy liput, mutta ei suostu muuten edes näyttäytymään.

Reiänperä taas suorastaan vähättelee Enbuskaa ja ainakin edellisellä kerralla päästi tämän karkaamaan rahojen kanssa. Oliko se sovittu juttu vai käyttääkö jompi kumpi toista hyväkseen? Ja jos, niin kumpi?

Tuleekohan asiaan selvyyttä sunnuntaina? Pääseekö Enbuska lavalle? Esitys, jota uskaltaa veikata hauskaksi, alkaa Pyrevässä kello 17. 

Jaa uutinen:  

 
Viimeisimmät paikallisuutiset
Hae uutisista ja sivustolta
Ilmoitukset
pallonkorjuubn
 
Meän Tornionlaakso
Alkkulanraitti 48
95600 Ylitornio
Puh: 020 743 3210
ylitornio(@)tornionlaakso.net
Asiakaspalvelu:
Tilaukset
Osoitteenmuutos
Palaute
Uutiskirje
Yhteystiedot
Tavathan
Facebookissa:
Grafu Oy


Alkkulanraitti 48
95600 Ylitornio
Puh: 020 743 3210
ylitornio(@)tornionlaakso.net