Emilia Andersson liikkuu työkseen ja rentoutuu käsitöiden parissa

23.10.2014 06:01 Pia Loman

NUOTIORANTA – Jos olet osallistunut johonkin Meän Opiston jumppaan, olet erittäin todennäköisesti tutustunut myös jumppien pirteään ohjaajaan, Emilia Anderssoniin. Emilia ohjaa tänä lukuvuotena 12:aa ryhmää ja liikuntalajeja on kahvakuulasta vesi- ja tuolijumppaan.
– Oma suosikkini jumpista on ehkä kahvakuula, sillä se on uusi laji. Kaikissa ryhmissä parasta on kuitenkin se, että osallistujat ovat niin ihania.

Lue koko juttu...

Jaa uutinen:  

Piispantarkastus nosti esiin pohjoisen identiteetin ja yhteistyön merkityksen

23.10.2014 06:00 Karolina Ajanki


YLITORNIO – Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi suoritti kolmipäiväisen piispantarkastuksen Ylitorniolla viime viikonloppuna.
Kolmipäiväinen piispantarkastus suoritetaan kymmenen vuoden välein. Piispa tutustui seurakunnan yhteistyötahoihin. Vierailukohteilla haluttiin esittää piispalle uusia kohteita Ylitorniosta, sillä Salmella on Ylitorniolla sukujuuret ja kunta on siinä mielessä hänelle tuttu.
Piispa vieraili avovankilassa, kunnantalolla, Meltosjärven kyläkirkolla ja paikallisten yrittäjien luona. Lauantaina piispa osallistui Jupon Erän järjestämälle retkelle, minkä tarkoituksena oli mahdollistaa keskustelu vapaassa ympäristössä ihmisten kanssa, jotka asuvat kaukana kirkolta. Retkellä pohdittiin elämän edellytyksiä ennen ja nyt.
Sunnuntaina oli messu ja virallinen piispantarkastus Ylitornion kirkossa. Seurakunta sai hyvän arvion suullisesti. Pyyhkeitä ei tullut. Talous ja toiminta ovat kunnossa. Kehittämisajatukset liittyivät säästöjen järkevään käyttöön. Myös muutamiin kiinteistöihin, joiden käyttöaste on alhainen, kehotettiin kiinnittämään huomiota.

 

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 7.

Jaa uutinen:  

Ylitornion lukion kieli- ja kulttuurimatka: Lontoon-tuliaisina rohkeutta

23.10.2014 06:00 Mirjami Hyttinen

– Ihmisten kanssakäymisessä oppii parhaiten kielen käyttämistä. Reissu oli paras oppitunti englannista, jonka olen koskaan saanut, totesi Ylitornion lukion abiturientti Paavo Ala- Poikela Lontoon matkan jälkeen.
Ylitornion yhteiskoulun lukion abiturienttien englannin suullinen kurssi teki kieli- ja kulttuurimatkan Lontooseen 7.–10.10. rehtori Sari Lanton johdolla. Matkaa oli valmisteltu suullisin esityksin Anna-Liisa Alatalon johdolla. Lontoossa kävi 25 opiskelijaa ja kolme opettajaa.
Matkaa ovat taloudellisesti tukeneet oppilaiden omarahoitusosuuden lisäksi koulun stipendirahastot ja Ylitornion Lions Clubit.
– Tahdon lausua suuren kiitoksen heille, jotka mahdollistivat matkamme, totesi yksi matkalaisista.
Matkaohjelmaan sisältyi kiertoajelu oppaan johdolla open top -bussilla, tutustuminen British Museumin ainutlaatuisiin kokoelmiin, kävely Trafalgar Squarella ja Buckinghamin palatsin alueella. Tutustumiskohteita olivat myös Madame Tussaud´in vahakabinetti ja Oxford Streetin ostoskatu. Osallistujilla oli myös mahdollisuus tutustua Tower of Londoniin.
Ryhmä majoittui Columbia-hotellissa keskustan tuntumassa.
– Hotellin henkilökunta oli ystävällistä ja apua oli helppo pyytää, kertoo yksi abiturienteista. Myös hotellin henkilökunta antoi palautetta miellyttävän hiljaisista ja kohteliaasti käyttäytyvistä suomalaisnuorista.
Joka ilta ryhmä kokoontui hotellin alakertaan langattoman verkon ääreen tekemään kirjoitustöitä ja purkamaan päivän tapahtumia puhuen – tietysti englanniksi. Matkalaisilla oli mukanaan oma iPad, jolla kirjoitustehtävät ja omien matkakohteiden dokumentointi ja kuvaus sujuivat hyvin. Tällaisia olivat matkalaisten mietteet.

 

Lue lisää torstain lehdestä.

Jaa uutinen:  

Lapsuuden reitiltä viikinkien jäljille

23.10.2014 06:00 Karolina Ajanki


PELLO – Tuula Ylisaukko-Oja osallistui kesällä 2013 Kylli-Nivan sukuseuran sukutapaamiseen, jolloin pidettiin myös sukukokous.
– Mie hullu menin ja sanottiin, että sie tulet sitte hallitukseen, Tuula nauraa.
Nyt Tuula kokoaa sukutietoja Nivan sukuhistoriikin Vaattojärven osiin. Päätös ryhtyä työhön oli helppo, käsitteleväthän Vaattojärven osat (1–2) hänen molempien vanhempiensa sukuja.
Tuula ei pidä itseään sukututkimuksen harrastajana. Pikemminkin hän on kiinnostunut suvusta.
– Minusta on mukavaa, että tieto säilyy jälkipolville. Olennaista on se, mitä me olema nyt ja mitä on ollut.
Tuula ja hänen molemmat veljensä Markus ja Petri Vaattovaara ovat kaikki kiinnostuneita sukunsa historiasta. Tuulan mukaan sisarukset soutavat samassa veneessä, mutta eri paikoissa.
– Minua kiinnostaa lähisuku, ne ihmiset, ketä tunnen. Pojat ovat perehtyneet syvemmin.

 Jaa uutinen:  

 
Viimeisimmät paikallisuutiset
Hae uutisista ja sivustolta
Ilmoitukset
tornedal
 
Meän Tornionlaakso
Alkkulanraitti 48
95600 Ylitornio
Puh: 020 743 3210, Fax: 020 743 3218
ylitornio(@)tornionlaakso.net
Asiakaspalvelu:
Tilaukset
Osoitteenmuutos
Palaute
Uutiskirje
Verkkokauppa
Tavathan
Facebookissa:
Grafu Oy


Alkkulanraitti 48
95600 Ylitornio
Puh: 020 743 3210, Fax: 020 743 3218
ylitornio(@)tornionlaakso.net