Minna Vesivalo-Juhon harrastus ovat koirat

23.3.2017 06:00 Kaisu Määttä

”Vain mielikuvitus on rajana, mitä koiralle voi opettaa”, Minna Vesivalo-Juho sanoo ja näyttää muutaman jutun Sulon kanssa. Sanni avustaa innokkaasti.

YLITORNIO – Keltaisen omakotitalon pihamaa on aidattu ja portissa on bordercollien kuva. Ovikellon soittoon vastaa kumea haukahdus, sitten toinen. Oven avaa vaalea hymyilevä nainen, mutta alempana ovenraosta tulijaa tarkastelee kaksi paria kauniita, ystävällisiä silmiä. Toisen ”kasvot” ovat mustat ja silmät todella lempeät, toinen on hieman vaaleampi ja silmissä näkyy pieni varautuneisuus.

Se kuitenkin katoaa nopeasti ja kun vieras istuutuu keittiön pöydän ääreen, istuu lattialle viereen slate merle -värinen bordercollie ja pyytää huomiota.

Huomionpyytäjä on 2-vuotias Sulo, ja se lempeämmän katseen omistaja on 10-vuotias Ella, bordercollie sekin. Ne ovat talon emännän, Minna Vesivalo-Juhon rakas harrastus. Niiden kanssa lenkkeillään ja harrastetaan sekä agilitya että tokoa. Agilitya Minna kertoo harrastaneensa vanhemman koiran kanssa jo pitkään, mutta tokoilun hän aloitti Sulon kanssa viime kesänä.

Lahdesta kotoisin oleva Minna työskenteli Äkäslompolossa hevostalleilla ratsastuksenohjaajana, kun hän tapasi ylitorniolaisen Mikko Juhon. Rakkaus iski kipinää, ja vuonna 2011 Minna muutti Ylitorniolle ja alkoi emännäksi Mikon kotitilalle. Perheessä on tällä hetkellä kaksi lasta, 4-vuotias Viljami ja 2,5-vuotias Sanni.

Lue koko juttu...

Jaa uutinen:  

Diakoniaopiston naamiaisissa nähtiin kulttuuriministeri, Lapin prinssi ja Jari Sillanpää

23.3.2017 06:00 Kaisu Määttä

YLITORNIO – Suomen Diakoniaopistolla Ylitorniolla pidettiin viime viikolla riehakkaat naamiaiset, joiden hahmovalikoimassa olisi ollut ainesta Putouksen hahmokilpailuunkin.

Mukana tapahtumassa olivat opiston lastenohjaajaopiskelijoiden lisäksi Jokipajun ja Päivärannan asukkaat ja henkilökuntaa.

– Me kuultiin, että Jokipajussa olivat kehitelleet itselleen hahmot jo pidemmän aikaa sitten. Siitä tuli ajatus, että mekin kehittelisimme hahmot tai roolit itsellemme ja pidettäisiin yhteinen tapahtuma, jossa hahmot tapaisivat toisensa, Mari Honkuri opistolta kertoo.

Hänen roolihahmonsa oli Kuuleppa, joka oli tullut opistolle aikoinaan pohjoisesta rakennuksen hirsien mukana. Hänellä ei silloin ollut nimeä, mutta opiston ensimmäinen rehtori Paavo Leppäsaajo aloitti aina hänelle puhuessaan sanalla ”kuuleppa” ja siitä muodostui hänelle nimi. Näin Kuuleppa kertoi naamiaisissa itsestään toisille hahmoille.

Koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 10. Maksullinen näköislehti täällä.

Jaa uutinen:  

Leijonat juhlivat 60-vuotistaivalta

23.3.2017 06:00 Kari Kaulanen

Lions-liiton kotimaisen ansiomerkin 40-vuotisesta Lions-toiminnasta saivat Armas Kristo ja Pekka Haarahiltunen. Ulla Kristo sai vastaavan puolisomerkin. 30-vuotisesta toiminnasta kotimaisen ansiomerkin saivat Reijo Mäki ja  Teuvo Rundgren sekä Raimo Mäki ja Eelis Marttala. Presidentin myöntämän huomionosoituksen 20-vuotisesta toiminnasta saivat Juhani Aalto, Timo Enbuska, Ulf Tiger ja Markku Ilmavirta sekä Tapani Risku.

PELLO – Lions Club Pellon 60-vuotisjuhlan tervehdyssanat lausui klubin presidentti Marja-Leena Kyrö, joka kiitti juhlaan osallistuvia sekä järjestelyihin osallistuneita ja muita tukijoita. Erikoiskiitokset lähtivät Rohki-hallille ja Pekka Salmiselle edellisiltana yhteistyössä järjestetyistä hyväntekeväisyystansseista.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Risto Kuusijärvi toi juhlaan kunnan tervehdyksen.

– Juhlivan klubin tämän vuoden teema on ”Yhessä olema enemän”. Sen varaan on hyvä rakentaa tulevaisuutta myös kunnan näkövinkkelistä. Pellon lionien toiminta on näkynyt Pellossa myönteisellä tavalla koko klubin olemassaolon ajan, Kuusijärvi sanoi.

Kuusijärvi totesi leijonien tukeneen paikallista elinkeinoelämää ja sitä kautta kunnan elinvoimaa.

Esimerkkeinä hän mainitsi Korsu soi -tapahtuman, nuorison tukemisen, aktiivisuuden Eero Mäntyrannan patsaan ja Mukka-reliefin hankkimisessa sekä Ritavaaran laskettelukeskuksen rakentamisessa.

Koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 11. Maksullinen näköislehti täällä.

Jaa uutinen:  

Työkone Koivisto mukana öljykatastrofin siivouksessa Nigeriassa

23.3.2017 06:00 Kaisu Määttä

Jarmo Koivisto Nigeriassa.

YLITORNIO/NIGERIA – Ylitorniolainen Työkone Koivisto on mukana neljän suomalaisyrityksen yhteisyrityksessä, jonka tarkoituksena on puhdistaa pahoin saastuneita öljyntuotantoalueita Ogonilandissa Nigeriassa. Työkone Koiviston toimitusjohtaja Jarmo Koivisto kertoo, että kyseessä on yhteensattumien summa.

– Kolme vuotta sitten keväällä Ruotsalaisen Juhani Oy Operative Recovery Solutions JMR Ltd:stä tuli esittelemään mulle öljynimeytysrouhetta. Sitten hän pyysi meitä investoriksi Thaimaaseen ja sitä investointia kehitellessä saatiin pieni ahaa-elämys ja lähettiin kehittämään pilaantuneen maan puhdistusteknologiaa.

Koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 13. Maksullinen näköislehti täällä.

Jaa uutinen:  

Partiolaiset kilpailivat Pellon kylällä

23.3.2017 06:00 Kaisa-Mari Jama

Vastuullinen kalansyöjä -tehtävässä piti muun muassa tunnistaa kalalajeja.

PELLO – Pellon kirkonkylällä kilpailtiin Lapin ja Pohjanmaan partiolaisten piirinmestaruuksista Satanen-nimisessä partiotaitokilpailussa viime lauantaina. Kilpailu starttasi Pellon koulukeskukselta korttelisuunnistustehtävällä, jonka jälkeen kilpailijat lähtivät hiihtämään reittiä rastilta toiselle suunnistaen.

Kilpailun teema oli ”Partiolainen osana yhteiskuntaa”, mikä näkyi sekä tehtävien sisällössä että reitissä, joka tuli aivan Pellon keskustaan.

Suunnistustaidon lisäksi kilpailussa mitattiin vartioiden taitoja esimerkiksi kadonneen etsinnässä, vastuullisten kulutuspäätösten tekemisessä, auton huoltamisessa ja ensiavussa. Sekaan mahtui myös viihteellisempiä tehtäviä, kuten jousiammunta ja lauluntunnistus.

Koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 15. Maksullinen näköislehti täällä.

Jaa uutinen:  

 
Viimeisimmät paikallisuutiset
Hae uutisista ja sivustolta
Ilmoitukset
sm-hiihdot
 
Meän Tornionlaakso
Alkkulanraitti 48
95600 Ylitornio
Puh: 020 743 3210
ylitornio(@)tornionlaakso.net
Asiakaspalvelu:
Tilaukset
Osoitteenmuutos
Palaute
Uutiskirje
Yhteystiedot
Tavathan
Facebookissa:
vaalibanneri
Grafu Oy


Alkkulanraitti 48
95600 Ylitornio
Puh: 020 743 3210
ylitornio(@)tornionlaakso.net