Latujen supertytöt Alina ja Essi Heikka

19.5.2016 06:00 Anna Hyttinen

Jos voitto tarjoaa endorfiinihumalaa, Alina ja Essi tietävät miltä se tuntuu.

 

YLITORNIO – Toukokuun lämmin aurinko piirtyy Essi Heikan kasvoille, kun hän naurahtaa siskonsa Alina Heikan herjanheitolle. Aamu ei ole vielä kerennyt muuttua päiväksi, kun molemmilla siskoksilla on jo päivän ensimmäinen treeni tehtynä. Kymmenen kilometriä hikistä juoksemista. Hiihdossa kilpaurheileville siskosille tässä ei ole mitään uutta.

– Liikunta on ollut aina meille päivittäistä ja monipuolista. Varsinkin kun hiihtää kilpaa, ei treeneiltä voi välttyä. Paljon se on asenteesta kiinni miltä maistuu lähteä tekemään aamutreeniä, kun tietää kaikkien muiden vielä nukkuvan, Essi sanoo mietiskellen.

Urheilu on ollut niin Alinalle kuin Essillekin suuressa osassa elämää jo pienestä pitäen. Pienempänä liikuntaa ei kuitenkaan otettu yhtä vakavasti niin kuin nykyään, kilpaurheilusta johtuen. Alakouluikäisenä ja nuorempana mieltä eivät vaivanneet treenituntien määrä tai laatu.

Lue koko juttu...

Jaa uutinen:  

”Mikäs soli? –YliVoLi!”

19.5.2016 06:00 Anna Hyttinen

YLITORNIO – Sunnuntaina 15.5. Ylitornion Kuntotalo kuhisi väkeä, kun YliVoLi esitti perinteisen kevätnäytöksensä. Paikalle oli saavuttu kauempaakin nauttimaan voimistelun ja liikunnan ilosta. Yleisölle tarjottiin toinen toistaan upeampia esityksiä sekä akrobatian taidonnäytteitä.

Avara luonto -nimeä kantanut näytös piti sisällään henkeäsalpaavaa ilma-akrobatiaa kuin myös upeasti toteutettuja ryhmätanssiesityksiä sirkustelun lomassa.

Näytöksessä esiteltiin kaikki se luovuus ja kova työ, mitä lukemattomat ohjaajat ja voimistelijat ovat panostaneet harrastukseen vuoden aikana. Erityisen herkistynyt oli konkariohjaaja Soili Tolonen:

– Kiitos kaikille upeille ohjaajille! Ootte kaikki aikamoinen luovuuden pankki, joita ilman mitään tätä ei olisi saatu aikaan. Kiitos siitä!

Lisäksi pienempiä voimistelijoita muistutettiin tulevasta kesäleiristä. YliVoLi järjestää 27.–30.6. kaksi tanssi- ja sirkusleiriä, jolloin on mahdollisuus kokeilla tanssin ja sirkustelun mystistä maailmaa yhdessä osaavien ohjaajien kanssa.

 

Jaa uutinen:  

Seniorimessut saivat väen liikkeelle

19.5.2016 06:00 Anna Hyttinen

Kirkkaat Sävelet vastasi tilaisuuden musiikkitarjonnasta.

 YLITORNIO – Keskiviikkona 11.5. ODL:n Ylitornion toimipiste kuhisi väkeä. Paikalle oli saapunut iäkästä ja hieman nuorempaakin väkeä, kun ODL:n lähihoitajaopiskelijat olivat järjestäneet kaikille ilmaiset seniorimessut.

Toimintapäivä piti sisällään yhteislaulua, päivätanssit sekä toimintaa eri järjestöjen ja yritysten pisteissä. Paikalle olivat saapuneet Ylitornion Apteekki, LR, SPR, Me Itse ry, KELA, Eläkeliitto, Länsi-Pohjan Muistiyhdistys ry sekä Laventelikorento. Päivän kohokohdaksi nousi Ilkka Korvan säestyksellä esiintynyt Kirkkaat Sävelet.

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 7. Maksulliseen näköislehteen tästä.

Jaa uutinen:  

Tuomo Waaran Kumpparimies kulkee omia polkujaan

19.5.2016 06:00 Minna Siiilasvuo

Tuomo Waara ja Kumpparimies. Kirjaa voi tietenkin ostaa myös Meän Tornionlaakson toimistolta ja Meän Verkkokaupasta.

 TORNIONLAAKSO – Tornionlaaksossa sikiää kirjailijoita, muusikoita ja muita taiteilijoita kiivaaseen tahtiin. Aivan erityisen paljon heitä sikiää Lankojärvellä, mikäli Kumpparimiehen synnyttäneeseen esikoiskirjailija Tuomo Waaraan on uskominen.

– Kun olin kansakoulussa, oli tapana järjestää koulujen välisiä kilpailuja milloin mistäkin aiheesta. Vaikka Eero Mäntyranta oli Lankojärveltä, ei koulu pärjännyt koskaan kovin hyvin urheilukisoissa. Kulttuurikilpailuissa sen sijaan meitä ei voittanut kukaan!

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 2. Maksulliseen näköislehteen tästä.

 

Jaa uutinen:  

Puhallushionta sopii moneen kohteeseen

19.5.2016 06:00 Pasi Romakkaniemi

Vaunukompressorissa on 15 kertaa enemmän tehoja kuin jokapojan kamppeissa.

 

PELLO – Maalaaminen hoituu useimmilta näppärästi, vaikka ei alan ammattilainen olisikaan. Vanhan maalipinnan poistaminen sen sijaan tahtoo olla kinkkisempi juttu. Ammattilaisella ovat kuitenkin kamppeet siihenkin hommaan. Monipuhalluslaite on vehje, joka tuo ratkaisun moneen paikkaan.

Maalari Jukka Enbuska tietää, että joskus puhallushionta saattaa olla jopa ainoa keino saada kunnollista jälkeä.

– Vanhoissa ja arvokkaissakin perinnetaloissa saattaa maalipinta olla jo siinä kunnossa, että siitä ei saa kunnollista käsin rapaamalla. Ihmiset kyselivät minulta usein muita vaihtoehtoja, joten päädyin hankkimaan monipuhalluslaitteen, Enbuska perustelee.

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 9. Maksulliseen näköislehteen tästä.

Jaa uutinen:  

 
Viimeisimmät paikallisuutiset
Hae uutisista ja sivustolta
 
Meän Tornionlaakso
Alkkulanraitti 48
95600 Ylitornio
Puh: 020 743 3210
ylitornio(@)tornionlaakso.net
Asiakaspalvelu:
Tilaukset
Osoitteenmuutos
Palaute
Uutiskirje
Yhteystiedot
Tavathan
Facebookissa:
kampanjabanneri
Grafu Oy


Alkkulanraitti 48
95600 Ylitornio
Puh: 020 743 3210
ylitornio(@)tornionlaakso.net