Kirjastotoimenjohtaja Kaisa Inkeroinen meloo ja kiipeilee

20.10.2016 06:00 Kaisu Määttä

– Multa on kysytty, ”vieläkö sie olet täällä”, Kaisa Inkeroinen nauraa ja kertoo, että kysyjä oli olettanut hänen olevan kesäharjoittelija.

TORNIONLAAKSO – Ylitorniolla pääkirjastossa aikoinaan ”Kaisan kammariksi” nimettyyn työhuoneeseen on asettunut jälleen Kaisa-niminen henkilö, Kaisa Inkeroinen. Hän on siis Tornionlaakson kirjaston uusi kirjastotoimenjohtaja.

Inkeroinen on kotoisin Aurasta, mutta hänen vanhempansa asuvat nykyään Loimaalla.

Kirjastoalalle päätyminen on Inkeroisen mukaan hieman sattumien summa. Kirjastotyö ei ollut hänen haaveissaan vielä koulussa, vaan lukion jälkeen hän opiskeli muutaman vuoden jopa kemiaa. Se oli hänen mielestään helppoa ja mukavaa.

– Labrassa varsinkin oli ihan hauskaa, mutta tajusin sitten jossain vaiheessa, että en halua tehdä sitä loppuelämääni, Inkeroinen kertoo.

Kirjastoala valikoitui sitten luontevasti, koska Inkeroinen on koko ikänsä ollut ahkera kirjastopalvelujen käyttäjä.

– Ensimmäisen kirjastokortin sain kolmevuotiaana.

Ensimmäinen käynti kirjastossa sekä kirja, jonka hän sai lainata, on yhä edelleen hyvin muistissa.

– Aurassa Sateenkaari-kaupan takana oli pieni kirjasto, jonne menimme. Muistan, että sain lainata kirjan, joka kertoi tytöstä, joka oli metsässä ja eksyksissä. Se oli aika jännittävä kirja. Ja muistan, että sain pahvisen kirjastokortin.

– Siitä en ole varma, tajuaako kolmevuotias noita asioita ja onko tuo oikea muisto, mutta tuollainen muistikuva mulla on, Inkeroinen sanoo.

Lue koko juttu...

Jaa uutinen:  

Jammailua Lapin tunnelmissa Aavasaksalla

20.10.2016 06:00 Kari Kaulanen

Jarkko Niiranen omisti sävelmän ”Soi vienosti murheeni soitto” kaikille tornionlaaksolaisille

AAVASAKSA – Aavasaksan Paviljongilla vietettiin viime lauantaina tunnelmallista jäähyväisten iltaa takkatulen loisteessa, Lappiin liittyvän musisoinnin ja hyvän ruoan merkeissä. Musisoimassa oli trio, johon kuuluivat bassoa soittanut Hannu Raudaskoski, kitaristi Terho Keskitapio sekä Jarkko Niiranen, joka soitti saksofonia.

Ylitornion kunnan sivistystoimenjohtajana pari vuotta toiminut Jarkko Niiranen jätti näin ylitorniolaisille musiikilliset jäähyväisensä. Hän on jo lokakuun alussa aloittanut Vaalan kunnassa sivistysjohtajana sekä koulukeskuksen rehtorina.

Ylitorniolta lähtönsä syiksi Niiranen kertoi lähinnä perhesyyt ja sen, että Vaalasta saatu työtarjous oli niin kiinnostava, että siihen tuntui kannattavan tarttua.

Koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 6. Maksullinen näköislehti täällä.

Jaa uutinen:  

Vihreällä pysäkillä tarjottiin hyvää oloa

20.10.2016 06:00 Elisa Pelttari

PELLO – Viime viikon lauantaina Pellon Vihreällä Pysäkillä vietettiin Hyvän olon päivää. Paikalliset yrittäjät ja myyjät olivat kokoontuneet tarjoamaan hyvää oloa erilaisten tuotteiden ja palveluiden muodossa.

Kampaaja ja ekokampaaja Satu-Maarit Seppäsellä oli tarjolla ekologisia hiushoitoja ja tuoksuttomia kynttilöitä. Ekologiset hiushoidot on tehty savesta, turpeesta ja merilevästä.

Satu-Maaritin mukaan ehdottomasti myydyin tuote on merilevästä tehty sampoo, joka kosteuttaa hyvin hiuksia. Muutenkin yrittäjä on huomannut ihmisten suosivan yhä enemmän ekologisia ja hajusteettomia tuotteita.

Satu-Maarit on toiminut yrittäjänä kymmenen vuotta, ja toimipaikka on kotona Koskelassa. Tällä hetkellä nainen kokee olevansa unelma-ammatissaan.

Koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 8. Maksullinen näköislehti täällä.

Jaa uutinen:  

Asiaa, musiikkia ja huumoria Pellon sydänyhdistyksen 40-vuotisjuhlassa

20.10.2016 06:00 Kari Kaulanen

PELLO – Pellon seurakuntakodilla järjestetyn juhlan aluksi kajahti yhdessä laulettu  Kultainen nuoruus.

Tervehdyssanat lausui toista kertaa yhdistyksen puheenjohtajana toimiva Tarja Mäki. Hän totesi, että yksi sydänyhdistyksen toiminnan kulmakiviä on sosiaalisuus

– Tämä juhlakin on sosiaalinen tapahtuma, joka edistää sydänten hyvinvointia, Mäki sanoi ja kiitti yhteistyökumppaneita, talkooväkeä ja juhlayleisöä.

– Sydämellä kuulee paremmin, sydämellä näkee selvemmin, sydämellä vain sen ymmärtää, mitä silmät ei nää, hän siteerasi Jukka Kuoppamäen Sydäntangoa.

– Laulu ja musiikki ovat parasta lääkettä sydänsairauksiin, Noemi Lehkonen julisti.

Juhlaväki saikin nauttia Noemin lapsioppilaiden laulujen muodossa tarjoilemaa, reseptivapaata lääkettä.

Koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 9. Maksullinen näköislehti täällä.

Jaa uutinen:  

Tunnelmapaloja Revontulien 20-vuotisjuhlakonsertista

18.10.2016 10:25 Kari Kaulanen

Jaa uutinen:  

 
Viimeisimmät paikallisuutiset
Hae uutisista ja sivustolta
 
Meän Tornionlaakso
Alkkulanraitti 48
95600 Ylitornio
Puh: 020 743 3210
ylitornio(@)tornionlaakso.net
Asiakaspalvelu:
Tilaukset
Osoitteenmuutos
Palaute
Uutiskirje
Yhteystiedot
Tavathan
Facebookissa:
Grafu Oy


Alkkulanraitti 48
95600 Ylitornio
Puh: 020 743 3210
ylitornio(@)tornionlaakso.net