Kuvanveistäjän teokset syntyvät maatilan keskiössä hyvässä flowssa

16.10.2014 06:01 Karolina Ajanki


JARHOINEN – Kuvanveistäjä, kuvataiteilija Essi Korvan työhuone näyttää taiteilijan mekalta. Sellaiselta elokuvalliselta taideateljeelta. Omakotitalon yläkertahuoneistossa yhdessä nurkassa kököttävät Korvan Galleria Huudossa olleet näyttelyveistokset.
Viereisellä seinällä hyllykkö pursuaa maaleja ja lakkoja. Ikkunan edessä olevalla työpöydällä on lähestulkoon kaikkea, mitä kuvitella saattaa. Lyhtyjä, linnun siipiä ja jalkoja, kipsivaluja, iso arsenaali kuvanveistäjän työkaluja kuten talttoja, koukkuja, teriä ja muovailupuikkoja.
Korvan käyttämät työmateriaalit, savi ja kipsi, näyttäytyvät nekin pöydällä. Näiden lisäksi hän käyttää materiaaleina betonia ja luonnosta löytämiään tapaturmaisesti kuolleita lintuja, eläinten luurankoja, hevosen jouhia ja lehmän karvoja. Edellisyönä kuvanveistäjä on valvonut puoli kahteen. Korva ei malttanut keskeyttää hyvää ”draivia.”

Lue koko juttu...

Jaa uutinen:  

Hittejä, huumoria ja kimalletta – Danny-show’n energia täytti Rohkihallin

16.10.2014 06:00 Pia Loman


PELLO – Puoli tuntia ennen show’n alkamista penkit ovat lähes täynnä ja tunnelma on jännittyneen odottava. Kohta lavalle nousisi itse Danny. Pello oli yksi kahdeksasta paikkakunnasta, joihin Dannyn viime syksynä aloittama kiitoskiertue tänä syksynä ulottuu.
Innokkaat fanit Anne Pulkkinen, Ulla Ainonen ja Pirjo Saukkoriipi odottivat illalta hauskaa, ihanaa, rentoa menoa, hyvää show’ta ja vanhoja hyviä kappaleita.
– Dannyssa parasta on se välittömyys ja ihmisläheisyys. Hän on hyvä lavaesiintyjä ja Dannylla on sitä karismaa.
– Niin ja ne ihanat ruskeat silmät, Ulla lisää.

Lue lisää Meän Tornionlaaksosta.

Jaa uutinen:  

Kulttuuri, puhe ja musiikki kruunasivat vanhustenviikon pääjuhlan

16.10.2014 06:00 Pia Loman

 

YLITORNIO – Vuodesta 2004 Ylitorniolla vietetty vanhustenviikon pääjuhla toi jälleen kunnantalon auditorion lähes täyteen ja yhdisti niin vanhat kuin nuoret.
– Tämä juhla olkoon ehkä vähän niinkuin Tanssii tähtien kanssa. Juhla on niin tärkeä, että me saamme tanssia, koska te olette niitä tähtiä. Arvokas vanhuus tarkoittaa oikeasti sitä, että te olette arvokkaampia kuin arvokas. Luokanopettaja Jaana Fivan kauniisti muotoillut välijuonnot olivat juhlan teemaan sopivia. Arvokas vanhuus on ihmisoikeus. Aina.
Juhlan avaussanat lausunut kunnanvaltuuston puheenjohtaja Reeta Laitinen toi esille eri tapoja, joilla Ylitornio on ottanut ikääntyvän väestön huomioon.
– Meillä on paljon kulttuuritapahtumia, senioreille suunnattuja luentoja, seniorijumppaa ja kuntosaliohjausta. Myös hiihtolatuverkossa on huomioitu ikääntyvän väestön helpommat reitit.
Laitinen toi esille vapaahtoisen työn merkityksen.
– Toivoisin, että te jotka kuulutte eri järjestöihin, loisitte tukiverkostoja varsinkin yksinäisille vanhuksille. Te, jotka olette vielä hyväkuntoisia ja eri toiminnoissa mukana, antakaa aikaa kaikille yksinäisille ihmisille.

Lue lisää sivulta 11.


Jaa uutinen:  

Kasvaako Pellossa uusia noorarätyjä?

16.10.2014 06:00 Pia Loman

 

PELLO – Pinkein, punaisin ja oranssein kiekkokypärin varustetut tytöt viuhuivat jäällä menemään. Pienet jalat liikuttivat hokkareita taitavasti eteenpäin. Välillä pyllähdettiin jäälle, mutta ylös noustiin aina yhtä reippaasti.
Suomen Jääkiekkoliiton alaisten jäsenseurojen järjestämää Girls’ Hockey Dayta vietettiin lauantaina 11.10. neljättä kertaa. Samana päivänä vietettiin YK:n kansainvälistä tyttöjen päivää.

 

Lue lisää torstain lehdestä.

Jaa uutinen:  

 
Viimeisimmät paikallisuutiset
Hae uutisista ja sivustolta
Ilmoitukset
tornedal
 
Meän Tornionlaakso
Alkkulanraitti 48
95600 Ylitornio
Puh: 020 743 3210, Fax: 020 743 3218
ylitornio(@)tornionlaakso.net
Asiakaspalvelu:
Tilaukset
Osoitteenmuutos
Palaute
Uutiskirje
Verkkokauppa
Tavathan
Facebookissa:
Grafu Oy


Alkkulanraitti 48
95600 Ylitornio
Puh: 020 743 3210, Fax: 020 743 3218
ylitornio(@)tornionlaakso.net