Sanna Juvani valmistautuu vauvan tuloon

23.4.2015 06:01 Karolina Ajanki

Sanna Juvani viettää äitiyslomaa kotonaan ja nauttii tyttöjensa Mimmin ja Pinjan kanssa viettämästään ajasta.


NUOTIORANTA – Sanna Juvani (ent. Antila) valittiin Ylitornion terveydenhoitajan virkaan maalis-huhtikuun vaihteessa. Sannan löytää kotoaan aamupäivällä. Tyyneyttä ja rauhaa huokuva nainen on juuri jäänyt äitiyslomalle.
Uunissa paistuu mustikkapiirakka. Sanna katselee ”Kaunareita”.
– Tämä on ainoa tv-sarja, jota seuraan.
Tytöt Mimmi (11) ja Pinja (10) ovat koulussa ja avopuoliso Giovanni Torchio työmatkalla Belgiassa. Päivät kuluvat nyt hissukseen. Vauvan laskettuun aikaan on alle kuukausi. Laukku synnytyslaitokselle on pakattu. Sen tekivät Sannan lapset, jotka odottavat innokkaasti pikkusisaruksen syntymää. Tytöt ovat muutenkin huomioineet äidin raskauden, Sanna kertoo.
Ylitorniolla terveydenhoitaja ja diabeteshoitaja on tuttu kasvo asiakkailleen. Sanna on työskennellyt neuvolassa syksystä 2013 lähtien.

Lue koko juttu...

Jaa uutinen:  

Tornionlaakson naisyrittäjät kohtasivat Pellossa

23.4.2015 06:00 MInna Siilasvuo

Tornionlaakson edistykselliset naisyrittäjät suunnittelivat yhteistä tulevaisuutta Pellossa.

PELLO – Ylitornion Yrittäjänaiset retkeilivät viime viikolla Pellossa paikallisten naisyrittäjien vieraina. Pellossa on toiminut aiemmin oma naisyrittäjäyhdistys, mutta sen loppumisesta on jo aikaa. Nyt naisyrittäjät hakevat lisäpuhtia toimintaansa yhteisistä kuvioista.
– Olemme järjestäneet erilaisia koulutustilaisuuksia – joskaan emme aivan viime vuosina – ja käyneet jonkin verran valtakunnallisissa naisyrittäjien kokouksissa. Teemme tietysti yhteistyötä myös Lapin Yrittäjänaisten kanssa, mutta vielä enemmän yhdistys on sosiaalinen verkosto, Marja Helena Niemi kertoi pellolaisille.
Pellon Yrittäjien puheenjohtaja Mervi Rastas paljasti, että myös Pellon ja Ylitornion yrittäjäyhdistykset ovat lähentymässä toisiaan ja erilaisia yhteistyökuvioita on vireillä.

Jaa uutinen:  

Paikallisen vertaistuen saanti helpottuu Ylitorniolla

23.4.2015 06:00 Karolina Ajanki

Tukihenkilökurssilla opiskellun vertaistuen tarjoamiseen liittyy myös paljon iloa ja yhteisöllisyyttä. Pentti Parkkila ja Anja Pulkkinen kouluttautuivat muistikavereiksi ja kertasivat aiemmin oppittua. Mauri Granath tähtää muistitukihenkilöksi henkilökohtaisista syistä.

YLITORNIO – Tukihenkilökurssi keräsi Ylitorniolla peräti 20 osallistujaa. Neljän viikon kurssilla koulutettiin Ylitorniolle vapaaehtoistoimijoita, jotka tukevat muistisairaiden lähi-ihmisiä ja muistisairaita. Länsi-Pohjan alueella vapaaehtoisten kouluttajana ja verkostokoordinoijana toimii Lapin Muistiyhdistyksen hallinnoima Muistiluotsi yhteistyössä Länsi-Pohjan Muistiyhdistyksen kanssa. Kurssiohjaana toimii muistiasiantuntija Annika Väihkönen Lapin Muistiluotsista.
Vapaaehtoisia koulutetaan Muistitukihenkilöiksi ja Muisti-Kavereiksi. Muistitukihenkilönä voi toimia ainoastaan henkilö, joka on tai on ollut samasssa elämäntilanteessa muistisairaan läheisenä.
Vapaaehtoisverkoston laajeneminen Ylitorniolla tulee tarpeeseen, Väihkönen kertoo.
–  Vapaaehtoisille on suuri tarve. Vertaistuen tarve syntyy myös tiedon tarpeesta. Siitä, että on joku, jonka kanssa jutella kun läheinen on sairastunut.
– Usein sosiaaliset piirit kaventuvat muistisairauden vuoksi.

Jaa uutinen:  

Kotihaltia kasvoi menestykseen

23.4.2015 06:00 Karolina Ajanki

Kotihaltian yrittäjä Pekka Savolainen haluaa pitää vakaan kosketuksen työkenttään. Poika Heikki työskentelee myös Kotihaltiassa.

YLITORNIO – Viime vuonna Kotihaltian liikevaihto kasvoi 1,1, miljoonaan euroon. Kasvua edellisvuoteen tuli jopa 17,5 prosenttia.Yrityksen kannattavuus on erinomainen pääoman tuotolla mitattuna, uutisoi Kauppalehti. Näissä lukemissa on hyvä juhlia yhtiön kymmenvuotistaivalta.
Kotihaltian toiminnan kasvuun vaikuttaa vuonna 2014 aloitettu uusi palvelumuoto, jota yrittäjä pitää innovaationa. Siivouksen suunnittelu- ja puhtaanapito -kartoituspalvelun tilaajien joukossa on Savolaisen mukaan suuriakin pörssiyhtiöitä. Toinen iso tekijä on kasvava rakennussiivouspalvelujen tuottaminen teollisuuden alalla. Tammikuussa Agnico-Eaglen Kittilän kaivos solmi neljän vuoden jatkosopimuksen Kotihaltian kanssa.

Jaa uutinen:  

 
Viimeisimmät paikallisuutiset
Hae uutisista ja sivustolta
 
Meän Tornionlaakso
Alkkulanraitti 48
95600 Ylitornio
Puh: 020 743 3210, Fax: 020 743 3218
ylitornio(@)tornionlaakso.net
Asiakaspalvelu:
Tilaukset
Osoitteenmuutos
Palaute
Uutiskirje
Verkkokauppa
Tavathan
Facebookissa:
Grafu Oy


Alkkulanraitti 48
95600 Ylitornio
Puh: 020 743 3210, Fax: 020 743 3218
ylitornio(@)tornionlaakso.net